Om Because

Because är ett litet familjeföretag som startades som hobbyverksamhet av mig, Maja Sandell, för ett antal år sedan. Med en akademisk bakgrund inom ett helt annat område, möttes jag ofta av frågan varför just jag ska driva en dambutik? Är det så viktigt med mode eller ytterligare en klädbutik när det redan finns så många?

Jag brukade besvara detta skrattande med att det är viktigt, Because Fashion Matters! Snart blev det så vedertaget att det fick bli namnet på butiken.

Ett handplockat utbud

Because är en dambutik med en härlig blandning av kläder, skor och accessoarer, idag belägen i hjärtat av Östermalm i Stockholm, på Sibyllegatan 41. Våra plagg har exklusiv design från internationella märken men även från småskaliga nyupptäckta ateljéer. På det sättet skapade vi vår egen profil som är känd för småskalighet, dvs ett handplockat utbud med en unik personlig twist.

Jag har tillit till min egen känsla för fint tyg, välsydda plagg, fina detaljer och utgår alltid från vad jag själv tycker är snyggt. Hos vissa leverantörer får jag själv möjlighet att välja tyg och modell samt antal plagg som ska tillverkas bara för Because. Att plaggen tillverkas under schysta förhållanden känns väldigt angeläget för mig!

Att unna sig en sidenklänning eller en mjuk cashmeretröja är varje kvinna värd! Det är också ett sätt att njuta av livet och sätta guldkant på tillvaron. Unna dig lite tid och bläddra bland våra bilder så hittar du kanske något unikt och oväntat som det står ditt namn på, så att säga! Because Fashion Matters!

Med kärlek
/ Maja